Sunday, June 25, 2006

Ballongdans upprör - hallå :-)

I värnersborg förbjuder rektor sina lärare att dansa ballongdans. Denna töntiga, osexiga, fula men humoristiska dans som underhöll rektorn och hennes bekanstskapskrets när Lasse Åberg & Co leverade samma underhållning på 80-talet. Enda skillnaden var att lasse och grabbarna var nakna. Det var inte lärarna, för de hade vissa partier dolda med annat än ballonger, typ badbyxor. Lärarna hänvisar till likheten med att gå i badkläder på stranden. Uppträdandet kallas olämpligt av föräldrar och skolledning, sannolikt i nån slags moralpanik skulle jag tro.

Rektor kommer i fortsättningen kontrollera underhållningen på skolan mer aktivt och lärarna skall behöva fråga om lov vid eventuella framträdanden, om det blir fler? Vad mer måste dessa lärare fråga om lov om undrar man? Nej låt lärarna fatta egna beslut, stötta dem om det blir fel och låt dem fortsätta fatta egna beslut. I lärarnas egna beslut ligger nämligen många lösningar på hur skolan skall prestera mer, inte bara ballongdanser.

Och dessutom tror jag att man har ganska trygga lärare på sin skola om de kan tänka sig dansa ballongdansen för sina elever. Trygga lärare är fett viktiga.

No comments: