Monday, May 01, 2006

Ny PodRadio Rektorsakademien

Nu finns det en ny podcast (podradio) på rektorsakademiens hemsida. Det innehåller lite nyheter och information om olika konferenser, bland annat Rektorsakademiens nätverksträff på Berns 2 maj och konferensen "IT & Lärande" 4 och 5 maj i Göteborg och Stockholm.

Tanken är att det från nu skall vara ett veckoprogram och du kan naturligtvis prenumerera på det till din dator eller din mp3-spelare. Kolla in hur man gör här:


http://www.rektorsakademien.se/podcast.html


Vill du prenumerera (RSS) så finns feeds på länken ovan till PodTV, PodRadio och vår Skolledarutbildning. Klicka in dig och börja lyssna :-) Gratis är det så klart också....

5 comments:

mandykline7433230906 said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...

Jag måste säga att det är...ja ska man säga överraskande, eller möjligen också glatt överraskande, att du fått igång PodRadio :) Sitter här och fnissar lite för mig själv, för när jag tänker på rektorer så är de överlag människor som inte skulle ha en aning om vad det är för något. Och att rektorer ibland är de som är sämst uppdaterade på IT över huvudtaget.

Jättekul, helt enkelt! Fler chefrar som du! :)

Fredrik Svensson said...

Ja :-)

Gissningsvis är det så för att man i skolan inte hittat riktigt rätt kring vad man skall ha IT till....

Och det är ju det vi bland annat vill ändra på :-)

Vad gör du själv ?

:-)

Anonymous said...

För att bli bättre på IT? Ojojoj...jag står på barikaden och slåss, skulle jag vilja säga. Jag tror jag arbetar i sveriges mest eftersatta kommun vad gäller IT i skolan. Och jag skojar inte. Som IT-ansvarig kämpar jag för att utöka vår datorpark från 12 fungerande elevdatorer till 40-50 stycken, men det kommer nog aldrig att ske. Jag har också kämpat för att vi ska börja använda webben för att kommunicera mer vilket har resulterat i att vi just anslutit oss till Skola24. En liten seger, må jag säga.

Så jag kämpar på, i motvind, men skam den som ger sig! IT-visionärer behövs i skolan.

Amen :)

Fredrik Svensson said...

Fight for your right....to paaaaaaarty :-)

Hur många elever är ni på skolan ?

Ni borde investera i ett mobilt klassrum. En kärra man rullar runt 10-15 bärbara på. På min skola där jag var rektor köpte vi 3 stycken och lärarna bokar upp sig och rullar ut dem i klassrummen. Givetvis finns trådlöst internet samt skrivare och scanner om man nu gillar att skriva ut. Sen köper ni några uppsättningar videokameror och sen kör ni bara...

http://www.apple.com/se/education/cart/

Kan låta märkligt men det viktiga initialt är inte att ha så många datorer som möjligt utan att få lärarna att använda verktygen i undervisningen. Sen kan man succesivt öka tillgängligheten, varför inte en dator till alla elever med inlärningshinder ? Eller som på en del skolor faktiskt en dator till alla. Mycket pengar men ställt i förhållande till chansen att öka resultaten är det naturligtvis värt det. Eller omvänt....är inte elevernas lärande och resultat värt ett par hundra tusen kronor ?