Tuesday, March 13, 2007

Studio 1 i Sveriges Radio 0313

Här kan ni lyssna på samtalet om rektorsrollen som sändes idag i Sveriges Radios "Studio 1", som i verkligen spelas in i studio 7..(avdelningen onödigt vetande kanske...men ändå sant). Det var bl a rektorerna Annika Kummel, Nordhemsskolan och Lars Samuelsson, Brattåsskolan, Lars Flodin, Skolledarförbundet samt undertecknad från Rektorsakademien som samtaladse med programledaren David Gustavsson SR.

Det var ett ganska förutsägbart samtal på ett sätt om skolans elände men jag försökte i alla fall att nyansera bilden något från att bara handla om att svensk skola ÄR och endast HANDLAR OM för lite resurser, för få poliser, i behov av ökade befogenheter, fler skolledare och annat utan att det också handlar om att skolan framförallt behöver visioner och ett annat sätt att förhålla sig till både barn, ungdomar, uppdraget, lärandet och inte minst sina medarbetare.

(Lyssna Direkt på SRs sida)
http://www.sr.se/cgi-bin/P1/program/index.asp?ProgramID=1637

(Prenumerera på SRs "Studio 1" Podcast.)
http://www.sr.se/podradio/xml/p1_studioett.xml (Prenumerera på SRs "Studio 1" Podcast.)

Knepigt värre var det eftersom de fyra andra satt tillsammans i en studio i Göteborg och jag ensam i en studio vid Gärdet. En inte helt optimalt samtalssituation kanske men det gick bra ändå tycker jag.

"Det som slog mig där under minuterna innan sändning i studio 7 var hur helt igenom professionella de är på Sveriges Radio."


Det var helt enkelt imponerande att sitta där och se på dem skapa sitt program med ett arbetssätt som präglas mycket av saker vi aldrig ser som "radiolyssnare". Vi ser inte den timing som krävs, de förberedelser de gör och den intensiva kommunikationen mellan kontrollrum och programledare. Impressive...

:-)

Fler bloggar om:

No comments: