Sunday, May 13, 2007

Steffo på TV4 en skolhjälte i det lilla...

I veckan såg jag något väldigt roligt i "TV4s morgonsoffa" med Steffo Törnquist som programledare. Som ni kanske vet skrapar de trisslotter som ett moment i programmet och denna gång var det en lärare som skulle skrapa hem storvinsten. Och det var i denna situation som Steffo gjorde något fantastiskt. Inte något stort och prålande kanske, faktum är att även om ni såg det så kanske det till och med flög er helt förbi. Strax innan hon skulle skrapa så berättade "skraparen" att hon till yrket var lärare i svensk skola och sedan utspelades i stort sett följande ordväxling:

"- Lärare kul! Det måste vara fantastiskt roligt att vara lärare?"


- Ja det är underbart, svarar hon och sen var det över.

Det var starkt och mycket klokt av Steffo att sätta ord på det som vi alla någonstans inser är det enda rimliga när det gäller lärares engagemang och passion. Starkt i den meningen att han kunde som alla andra ha sagt typ:

"Lärare oj är inte det ett fruktansvärt hemskt jobb?"

Men det gjorde han inte utan gav istället en kort reflekterande och innerlig signal om att han uppskattade lärare och skola. Det är precis såna vibbar som i det tysta stärker lärarens status ute i samhället.

Mera Steffo och andra hjältar...MERA ! :-)


Fler bloggar om:

2 comments:

Janne said...

Det är också sådant vi lärare ofta glömmer att förmedla när vi talar/bloggar om vårt yrke. I vår iver att ständigt förbättra/utveckla vår verksamhet, är det naturligt att fokusera på bristerna och då glömmer vi att den bild vi målar upp ser ganska dyster ut (och ytterligare spär på Jan Björklunds bild av skolan).

Kanske dags för en bloggutmaning till alla oss lärarbloggare? Att skriva ett inlägg i veckan (åtminstone) som är rungande positivt och som visar på det Steffo och Trissläraren förmedlade den där morgonen i TV-soffan: Att det är fantastiskt roligt och underbart att vara lärare.

kajsasi said...

Så sant så, jag antar bloggutmaningen.