Tuesday, May 22, 2007

Björn Söderberg, Max Entin, Left is right och Bert Stålhammar

Igår hade vi nätverksträff som inte liknade nånting på Berns. Fullständigt fantastisk! De 5 personer som utmärkte sig mest var dessa:

Max Entin, serietecknaren och läraren ni vet? Vi presenterade honom och vårt projekt ihop, att ge ut hans serier om skolans vedermödor ur ett humoristiskt och varmt perspektiv. Mycket uppskattat. Vi planerar att ge ut den i höst och har talat om flera i en följd om det blir bra. Just nu letar vi skolor som kan beställa boken som julklapp till all sin personal, responsen var mycket positiv. Tanken är att man skall kunna använda boken dels som ren underhållning men att den även skall kunna fungera som en del i kompetensutvecklingen eftersom mycket av det som berättas i serierna är rena skolkulturfrågor som på ett kul sätt kan fungera som diskussionsunderlag.

Kerstin Hallén erhöll priset Heja Rektor och fick diplom, vandringspris, iPod Shuffle och en orginalteckning av Max Entin. Dessutom körde hon ett skolboksbrandtal om skolan och dess vikt för oss alla. Kerstin är rektor på Samskolan i Djursholm och fick priset för sina fina insatser med att dels optimera organisationen och dels för att de på ett mycket fokuserat sätt arbetar med barn i behov av särskilt stöd.


Björn Söderberg, entreprenören utan gränser som var med oss i Uppsala också gav skolledarna och näringslivsledarna något att tänka på när det gäller att skapa intresse i sina organisationer och att verkligen skapa en miljö där alla trivs. Hans bok såldes också i pausen och efteråt. Jag kan verkligen rekommendera er att lyssna på denna otroliga berättelse om hur man tex vill bygga vindkraftverk i sin skola i Växjö men inte får det för att det "det går inte" och hur man på drygt en månad lär sig återvinna papper på sopberget i Nepal och sen trycker 3000 julkort och hinner leverera till den 12 dec.


Olle Öberg från företaget Left is Right berättade om sitt företag som specialiserat sig på att bara anställa personer med aspbergers syndrom eftersom om man tar vara på deras sätt att förhålla sig till uppgifter etc så får man ett brännhett företag med otrolig kapacitet. Det handlar om att dra nytta av de fördelar dessa personer har och inte tvärt om se dem som problem. Olle gjorde ett mycket intressant föredrag som säkert fick en och annan att tappa hakan. Det left is right gör är nämligen som enkelt och smart men samtidigt så normbrytande i synen på personer med handikapp, normbrytande i den meningen att de ses som personer med fantastiska tallanger. Det är tyvärr många av oss som tror att dessa personer inte kan bara för att de är lite annorlunda.


Avslutade gjorde kommunikations- och skolledargurun och professor emeritus Bert Stålhammar som hela sitt liv arbetat med att försöka förändra skolan. Han gjorde en enastående dragning för en jublande och skrattande publik. Alla hans böcker sålde slut efteråt.

Succé helt enkelt....En helt fantastisk kväll !
Fler bloggar om:

2 comments:

Magistern said...

Fan att man missade, då! Hade velat träffa Max Entin. ;-)

Ove Lidström said...

En av de bästa träffarna hittills