Wednesday, April 26, 2006

Hermodsdalsskolan :-)

Ingen har väl lyckats missa vad som händer kring Hermodsdalsskolan i Fosie stadsdel i Malmö antar jag? Skolan som hamnat i händelsernas centrum och fått bli symbolen för en skola med stora ordningsproblem. Till och med folkpartiet har intresserat sig för skolans öde, i och för sig som ett verktyg i debatten om ordningsbetyg men ändå. Oavsett vad man anser om att stänga skolor som år efter år inte lyckas ta sig ur katastrofsituationer så måste man ändå beundra skolans rektor Jytte Lindborg som redan från katastrofens första dag stått stark och tydlig i vinden och nu driver arbetet med att få skolan att överleva.

Föräldrar, elever och personal kräver skolan kvar och är det någon gång som Hermodalskolan haft förutsättningar för att lyckas vända den negativa trenden så är det garanterat nu. Jytte lär ha sagt innan hon tog jobbet som rektor att antingen satsar man massivt eller så lägger man ned. Hon fick jobbet och som en klockren chef vill hon nu oförtrutet förverkliga sin passion att vända Hermodsdalsskolan.

Jag tycker hon är värd all respekt som finns !

Sen kan jag mycket väl tycka att skolor som inte funkar mycket väl kan läggas ned eller i alla fall startas om från noll så att tjänsterna kan tillsättas på nytt. Och läget som hermodalsskolan nu är i känns ju lite som att börja om, ifall de nu får vara kvar.

Heja Rektorn !

No comments: