Tuesday, January 17, 2006

Ett tips till Lundsbergs skolledning

Med anledning av den ständigt återkommande penalismen med inslag av avföring och förnedring finns det all anledning får både ledning och personalkår att allvarligt överväga om det inte är dax att starta ett arbete med värdegrund och förhållningssätt därute på internatet, av flera ssjälvklara skäl.

Jag läste i dagens Aftonbladet något mycket märkligt där rektorn uttalat sig så här:

Citat:

"Han bekräftar några av händelserna men tillbakavisar att en elev skulle ha blivit kissad på i sin säng.

-Hade det hänt skulle de skyldiga omedelbart ha blivit relegerade och polisanmälda, säger han.

Vad var det som hände då?

-Vi vet inte exakt men enligt ryktet har någon elev fått urin hällt ur ett glas i sin säng. Jag utgår från att han inte låg i den när det hände."


(Aftonbladet 17/1)

Om jag förstått saken rätt skriver han den där Jan Guiljou om liknande händelser från sin internattid i boken Ondskan och i filmen, med samma namn, kastas det avföring hej vilt bland eleverna nattetid under penalismens spretiga vingar där skolledning och lärare ser genom fingrarna och låtsas som det regnar eller förklarar det hela med pojkstrecksperspektivet. Men det är ju i huvudsak bara en historia förståss.

Men som jag ser det är det tyvärr också en kulturfråga för Lundsbergs ledning att syna ordentligt i sömmarna och därmed också en självklar del av ledarskapet.

"Shape up" skolledningen. Det blir säkert ett tufft jobb att förändra ledarskapet och Lundsbergs kultur, but someone got to do it !

Lundsberg är en skola men både anor och stor kunskap, låt det hamna i förgrunden istället för en massa avföring och penalism med vibbar från 30-40 talet... Det skulle väldigt många vinna på i längden. I synnerhet ungdomarna själva...

;-)

No comments: