Thursday, January 22, 2009

Lotus Travel och skolresor...

Under de senaste veckorna har jag påbörjat förberedelserna för nästa Kinaresa med besök av skolor och företag för research inför mitt kommande bokprojekt. I samband med det så har jag sprungit på Lotus Travel som är en researrangör med fokus på resor till just Kina. Man ordnar gruppresor till Kina och till Skandinavien från Kina. Lotus Travel uppmärksammades för några år sedan då VD Elby Kwok Drewsen erhöll ett pris för årets affärskvinna:

”Priset går till Elby Kwok Drewsen för att hon som nyinflyttad svensk byggt upp och kraftigt expanderat en resebyråverksamhet till att bli störst i Sverige på resor till Kina med tiotusen resenärer. Hon prisas även för att under det senaste året ha etablerat egna säljkontor i Kina med resultatet femtusen resande till Skandinavien. I en tuff konkurrensutsatt marknad har Elby därmed i Madame Clicquot Ponsardins anda visat på verkligt entreprenörskap: nytänkande, mod, riskvillighet, expansionslusta och ledarskap”.
Dagens Industri 2006-05-08

Jag träffade Elby kort under ett möte häromdagen uppe på Lotus och det var en verkligt spännande upplevelse. Inte bara för att de sitter på mycket kunskap och kontakter runt Kina utan eftersom man märker ganska snabbt när man möter en riktig entreprenör att personen verkligen utstrålar beslutsamhet och utvecklingsanda. Det ger energi !

Vi beslutade att titta på möjligheter till samarbete mellan Rektorsakademien och Lotus Travel. Bland annat att erbjuda gruppresor till Kina för de skolor som är kopplade till vårt nätverk. Så om ni i er skola är intresserade av att resa till Kina så bör ni kontakta Lotus Travel och se vad de kan hjälpa till med. Ju fler som upptäcker möjligheterna med Asien, och allt som händer där, ju mer insikter får vi om den skola vi behöver nu och i framtiden. Så res mina vänner, res. Medan det ännu är billigt.

Och föresten tack ska du ha Juliet Yu som fixade mötet !

:-)

No comments: