Monday, January 05, 2009

Cecilias Omvärld! Ny Blogg!

Nu har Cecilia Schedvin hos oss kommit igång på allvar med sitt omvärldsbevakande av IKT i skolan. Med hjälp av Marcus och Amalia Wallenbergs minnesfond som kan vi ha en resurs enkom för detta.

En viktig byggsten i Rektorsakademiens verksamhet är att lära av andra framgångsrika projekt, inte bara i Sverige utan världen över. Eller mer specifikt av hur man har implementerat ny teknik för att utveckla skolan och lärande. Det är för detta vi rekryterat Cecilia Schedvin, som omvärldsbevakare. Cecilia har tio års erfarenhet från skolans värld där hon har varit verksam både som föreläsare med inriktning på nya medier och som lärare.

Så här säger Cecilia själv om sitt tänk kring lärande och nya medier:

"Jag drivs av att få förändra, förnya och av att verkligen släppa tanken fri. Det är den typen av kreativt tänkande som jag tror att den nya globala skolan kan medverka till med hjälp av ny teknik och kunniga, kreativa lärare. Framtidens skola finns redan där, det är jag övertygad om, man måste bara hitta de goda exemplen och lära av dem".

Ni som vill följa hennes blogg och ta del av hennes upptäckter gör klokt i att kolla in denna resurs framöver: Cecilias Omvärld.

Hon tar gärna emot tips och svarar på frågor också.

Det nätverk som Cecilia nu bygger upp bestående av människor med unikt intresse för IT och lärande både från Sverige och internationellt kommer vara en kraftfull resurs för er att utnyttja framöver och vill ni vara en del av det så kontakta henne och berätta vad ni gör. Era bidrag och era erfarenheter är lika viktiga som våra egna och alla andras. Det är lätt att glömma bort ibland i vardagens rusningstrafik. Alla behövs om vi skall kunna påverka vår framtida lärstruktur.

Så häng med nu för sjutton och hjälp till att göra något stort av detta !

:D


3 comments:

joha88 said...

Wow!
Många tips på en gång.
Skall bli skoj att följa den bloggen i framtiden.
Lycka till!

PS just nu kan jag dock inte lägga en kommentar pga att id-förfarandet inte fungerar... Har provat både via Google-kontot som här och Open-ID får inga ordbilder att skriva in...

joha88 said...

Fredrik jag menade alltså inte till din blogg men det fattar du nog ;-) utan till Cecilias och kommentaren är till er båda.
CU i London!

joha88 said...

Fredrik jag menade alltså inte till din blogg men det fattar du nog ;-) utan till Cecilias och kommentaren är till er båda.
CU i London!