Tuesday, November 03, 2009

Möjlighetisera Mera

Idag hade turen kommit till Stockholm för Rektorsakademiens nätverksträff på temat "Möjlighetisera Mera". Vi fick en härlig kväll med tre mycket imponerande talare.

Therese Albrechtsson, som vid blott 24 års ålder redan är en framgångsrik entreprenör och uppskattad talare för såväl skolungdomar som för Sveriges toppolitiker och företagsledare inledde med budskapet att skolan är viktig för ungdomars självförtroende. Hennes berättelse om hur Åke gjorde det möjligt för henne att lyckas är en riktig höjdare.

Därefter äntrade Ida Karlberg Gidlund, rektor i Gävle, scenen. Ida var som 30-åring en av landets yngsta rektorer och drivs av en övertygelse om att alla blir bra på det som de brinner för. Ett sätt att lyckas är att arbeta med rätt ”sökbilder”. Ida gjorde en strålande insats och det är roligt att höra en ung rektor med driv. Ida driver också sitt eget innovationsföretag Ida Idé.


Som avslutning fick vi njuta av en sprudlande Richard Gerver som vunnit ”National Teachers Award” och som varit rektor för Grange Primay School i Long Eaton, England. En skola som var på randen till att läggas ned men som Gerver lyckades vända till en succé. Som medarbetare till Sir Ken Robinsson arbetar han med samma idéer om att skolan måste moderniseras för framtiden. Richard gjorde ett starkt intryck på åhörarna och är i sanning sin läromästare Sir Kens rättmätiga arvtagare.

Snyggt jobbat alla tre !

En kväll att minnas !

2 comments:

Unknown said...

Synd man missade det... nåja jag fick i alla fall se Richard Gerver på Youtube... länkar till dig ;)

Anonymous said...

bra start