Wednesday, November 18, 2009

De vågade bryta mönstret !

Det var så skönt att se att Falkenberg blev Sveriges IT-kommun 2009. Och att skälet var satsningen på det "nya lärandet". Priset delades ut igår på kvalitetsmässan i Göteborg. Så Falkenbergarna kan nu sträcka på sig ordentligt och konstatera att det lönar sig att våga bryta mönster och följa sin egen väg i skolutvecklingens tecken. Hoppas nu bara att fler stimuleras av deras bedrift och att Svensk skola genom det kan utvecklas mot en skola i verklig världsklass. Det är nämligen det som Sverige behöver om vi ska ha en chans att utveckla eller behålla vårt nuvarande välfärdssystem.


Juryns motivering:
”Falkenberg växer med sikte på en hållbar framtid och sätter in IT-pengarna, där de gör mesta möjliga långsiktiga nytta. Vad kan vara bättre än att ge alla elever i årskurs sju till nio egna bärbara datorer? Juryn fäster särskild uppmärksamhet vid att Falkenberg satsat på den nya, växande generationen och på att kommunen trots en liten IT-funktion klarar av att agera strategiskt och effektivt.”

Tidigare vinnare är Kalix (2001), Nacka(2003), Malmö (2005) och Umeå (2007).

Grattis !

2 comments:

The Karma Police said...

Åh! Jag blir så GLAD! Min gamla hemkommun... där jag själv gått i skolan... Mina barn har gjort det... och där tog jag också mina första steg som lärare själv..! HÄRLIGT!

Anonymous said...

lart mycket