Tuesday, September 15, 2009

Stanford University

Under vår San Franciscoresa förra veckan besökte vi bland annat Stanford University. Anrika Stanford ligger i Paolo Alto ca 40 min från San Francisco. Universitetet lever i tät symbios med utvecklingspmrådet Sillicon Valley och det märks på de personer vi möter. Det andas verkligen entreprenörskap i Paolo Alto och man möter hela tiden människor som imponeras stort av sina framgångar, med all rätt.

Vi får höra att alla som jobbar på Stanford har valts ut i stor konkurrens med andra minst lika bra och duktiga och levererar man inte blir man inte långvarig på Campus.

De vi träffar försöker vi få intresserade av våra projekt Oneeighty, TÄNK OM och THNK. Och det är inte svårt märker vi. Vi pratar och pratar om det stora i våra grundläggande tankestrukturer, hur vi tänker genomföra projekten och mot slutet av dagen påminner vi om Piff och Puff på julen i TV. Men de förstår våra ideer och tycker det vi gör är mer än bra och viktigt, flera erbjuder sig att hjälpa till.

Vi besöker också Wallenberg Hall. Ett stort center på Stanford som finansierats av Svenska familjen Wallenberg. Ett center där man forskar kring det nya moderna lärandet kopplat till IKT. Imponerande bygge med en hel del spännande innehåll och människor. Det märks att de som jobbar där har starka band till Wallenberg, och centrat är även känt utanför universitet, långt in i Sillicon Valley märker vi av längre fram.


Det som slår oss under vår två dagar långa vistelse på Stanford är hur lika våra kulturer är, den Amerikanska och den Svenska, då det kommer till skola. Hur vi brottas med samma strukturella problem, men kanske på lite olika sätt. Vi slås också av det faktum att amerikanerna inte kommit så mycket längre än oss, vi ät till och med före i väsentliga delar.

Men vi utmanas samma framtid. Vi borde ta oss an den tillsammans.

To be continued....


-- Post From My iPhone

1 comment:

Anonymous said...

Känns skönt att det finns fler Piffar och Puffar där ute... :)

/Joachim Th