Monday, March 17, 2008

Futuregames Academy

Nu startar en ny utbildning inom och för spelindustrin. Tanken är att den snabbväxande spelindustrin i Sverige skall ha sin egen utbildning att rekrytera från, en utbildning som håller världsklass.

"Skolans mål är att utbilda speldesigners och 3D-grafiker för utveckling av ”next gen” dator och konsolspel i svenska spelföretag. Genom yrkesaktiva lärare, gemensamma produktionsprojekt, möjlighet till specialisering och 30 veckors företagspraktik. Hela utbildningen genomförs i tätt samarbete med Sveriges ledande spelföretag."
Hemsida www.futuregames.com

Jag har blivit tillfrågad att sitta med i ledningsgruppen för utbildningen och det känns spännande att få vara med i uppstarten av en helt en ny utbildning. Spel och lärande har ju så mycket gemensamt på många olika plan. Inte minst det pedagogiska planet men även när det gäller vilken roll spelande och lärandet i gemensamhet kommer att få i det framtida samhället.

Utbildningen är studiemedelsberättigad KY-utbildning och pågår på heltid i två år. Utbildningen ligger i Stockholm på Sveavägen och vänder sig till dem som studerat och/eller arbetat (professionellt eller ideellt) med något av följande områden:
  • grafisk formgivning (2D/3D), aktiv i spelcommunities, fotografering, skulptering, kroki, scenariokonstruktion, spelkoncept, berättelser (manus, fiction stories), karaktärsutveckling, teater eller andra spelrelaterade kompetenser
  • har en god kännedom om olika typer av spel, speltrender samt en personlig erfarenhet
    av att konsumera spel av olika slag
  • har en stark motivation att jobba i spelbranschen.
Återkommer med mer information längre fram.

3 comments:

adjunkt said...

Du får bara göra coola saker.:-D

Inga M said...

Shit också, här skrev jag en lång och insiktsfull kommentar :-)) och så försvinner den bara!

Det är inte en dag för tidigt att man gör ordentliga utbildningar för speltillverkare. Min son hör till första generationens dataspelsritare och då fanns ingen utbildning alls. Han har fått lära sig allt på jobbet.

Nu har han varit i 6 år på Pandemic Studios i Los Angeles och ritat / samordnat andras ritande som lead artist. Den här branschen är idag större än filmbranschen.
Jag hoppas han kommer hem i alla fall.

Trevlig blogg Du har! Jag läser med stort intresse eftersom jag är lärare och jobbar i skolans värld.

Casper Nilsson said...

Verkar mycket intressant, hoppas bara det finns möjlighet till att fixa bostad ifall jag söker.