Thursday, March 12, 2009

Bidra till politisk debatt!

Nu finns det möjlighet för er bloggläsare att bidra med tankar till den allmänna skolpolitiska diskussionen.

Den 18/3 arrangerar vi en debatt på Rektorsakademien med riksdagspartiernas skoltalespersoner. Inledande anförande genomförs av Hans-Åke Scherp där han förklarar mer om sitt nationella upprop med bland annat Mats Ekholm. Inlägget blir startskottet på den efterföljande debatten mellan Mats Pertoft (mp), Marie Granlund (s), Mats Gerdau (m), Christer Nylander (fp), Rosanna Dinamarca (v), Sofia Larsen (c) och Gunilla Tjernberg (kd).

Syftet med att arrangera detta är att vi vill nyansera den offentliga diskussionen runt skolan. För Rektorsakademien som är partipolitiskt neutrala men intresserade av skolpolitik är det viktigt att bidra till en mer nyanserad diskussion.

Debatten kommer att röra framtidens globala arbetsmarknad och skolans roll i den. Säkert kommer en del handla om ledarskapets roll för skolledare och för lärare. Andra intressanta områden är själva lärandet, tex om innehållet, hur vi ökar intresset för lärandet hos unga, vilka talanger vi behöver framöver samt hur vi bäst stimulerar utveckling av dessa.

Själva områdena är ännu inte satta med debattledaren och det finns möjligheter för er att påverka innehållet.

Sveriges framtid behöver dig och dina tankar !

Om ni mailar mig eller kommenterar här på bloggen så bidrar ni till att innehållet blir ännu mer relevant.

:-)

6 comments:

Anonymous said...

Grymt bra Fredrik! Du kan få en kram av mig för detta initiativ idag. Jag har 8-10 uppslag som borde diskuteras :-)

Sara said...

Äntligen! Skitbra idé, det kommer bli kanon :)

Anonymous said...

För mig är ju användandet av de digitala medierna A och O i dagens skola. Att varje elev ska ha tillgång till moderna, digitala hjälpmedel borde vara en självklarhet år 2009. Man kallar detta för "Framtidens klassrum, jag kallar det för "Det självklara klassrummet". Men ekonomin är det som sätter käppar i hjulet. Bor man i en fattig kommun prioriteras viktiga saker, som t ex datorer, bort. Hur ska Sverige göra för att alla har en likvärdig skola, där inte kommunens ekonomi gör att vissa skolor hänger med digitalt medan andra harvar sig fram med enstaka, utdömda datorer. Det får bli mitt inlägg i debatten.

Anonymous said...

INSTÄMMER MED FÖREGÅENDE TALARE...

Fredrik Svensson said...

Öpedagogen och Anonymous: Detta kommer i en mening framkomma i debatten...dvs att det är en demokratisk rättighet och risken om inte alla får tillgång...

Marika said...

HEJA!!!!
Bra och fantastikst viktigt initativ. Ikväll medverkar jag i ett direktsänt soffprogram i SVT 2på regional basis (värmland): Det är Hans-Åke Scherp och jag som ska uttala oss/blir intervjuade eller vad det nu blir om just barnuppropet. Kolla gäran på svt play..