Saturday, September 23, 2006

Det är skillnad på fingrar och fingrar

När Lars Ohly ger Marie Söderqvist fingret reagerar förvånansvärt få men när ungdomar kränker andra ungdomar eller lärare och stör samtal skall det formas betyg i ordning och uppförande. Det skillnad på fingrar och fingrar. Vuxnas och barns.

Jag har en idé. Om det införs betyg i ordning och uppförande i skolan, kan vi då samtidigt införa ordnings och uppförandebetyg för politiker? Betyget skulle givetvis vara offentlig handling så att vem som helst kan begära ut dem för att kunna kontrollera om vederbörande har hyfs och ton, eller uppför sig så korrekt som staten ordinerar. Det skulle ju kunna guida väljarna i personvalen om inte annat. Frågan är naturligtvis helt seriös....om någon undrade? fast det gör väl ingen...Det är ju så självklart med uppförandebetyg :-)

Sen läste jag något väldigt spännande här på en finsk lärares blogg. Och fortsättningen här hos Skolfröken.

Fler bloggar om:

3 comments:

Anonymous said...

Har inte sett den bilden tidigare. Lars Ohly är ju en varm anhängare av partidiktatur, där de som styr samhället inte omfattas av de lagar och regler som gäller vanliga människor. Han vill ju förbjuda friskolor, men bara för oss andra. Han och hans likar ska ju självklart ha den möjligheten.

Anonymous said...

Ja! Hejja! Jag tycker vi börjar med ordningsbetyget för politiker och varför inte också för makthavare? Ungdomar måste ha bra förebilder. Sen blir det lättare att få ordning på den yngre människorna.

Anonymous said...

Har precis börjat ettan i gymnasiet. Tycker att hela idén med uppförande betyg på något vis känns kränkande, det är ju sjukt att ens lärare ska sätta betyg på hur man uppför sig... vad skulle de användas till? Lärare och elevförhållande borde bygga på en ömsesidig respekt snarare än det övertag uppförandebetyg skulle ge läraren. Och OM läraren nu skulle sätta sådana betyg på sina elever borde eleverna göra samma sak på på lärarna... det finns en hel del rötägg bland dom också...