Sunday, September 24, 2006

Två filmer från 15/9 på Chinateatern

Här kommer två filmer för er som orkar ladda ned dem. Det är från vår nätverksträff på Chinateatern 15/9 och temat för kvällen var "Kommunikation". Jag lägger upp dem här eftersom en hel del mailar och undrar vad vi gör där och vilka som får komma. Svaret på första frågan är att vi knyter nya kontakter mellan skola och närings/arbetsliv för dem som tycker det är viktigt. Och de som är välkomna är ledare med verkligt intresse för skolan, sen kan man komma från både skolvärlden, näringslivet, offentlig sektor. Och givetvis är lärare välkomna också eftersom de om några är just ledare. I pausen mellan föredrag och debatter på scenen minglar vi, äter, dricker ett glas läskande och byter visitkort. Men framförallt så diskuterar vi framtid, skola, ledarskap och näringsliv/arbetsliv. Man kan även hitta information från våra partners på plats i vår extremt lilla utställardel. Vi samarbetar ju med Apple, vilket inte är någon hemlighet, så därför är filmerna optimerade för iPod Video och du kan prenumerera på dem genom iTunes. Men andra podcastlösningar fungerar såklart också.

I den första filmen pratar Isabella Engblom om medier och skola, Ann-Sofie Krol om vikten av att hålla sig uppdaterad kring vad som händer utanför skolan, dvs omvärldsbevakning. Dessutom delas priset "Heja Rektorn" ut till Fryshusets gymnasierektor Rosemary Waher-Schennings.

I den andra filmen pratar Caj malmros med Loa Falkman i programpunkten "samtal i säcken". I slutet berättar Anders Carlberg om ungdomskommunikation och hur man når ungdomar i vårt mångkulturella samhälle.

Du kan prenumera på alla våra filmer genom gratisprogrammet iTunes När du isntallerat programmet kan du läsa hur du gör här för att prenumerera på vår videopodcast (PodTV). Det går snabbare att ladda ned genom iTunes. Men det går självklart att titta även här nedan.

Film 1
Film 2

Feed för prenumeration:
http://www.rektorsakademien.se/videocast/videocast.xml

Fler bloggar om:

2 comments:

Anonymous said...

Släng upp filmerna på YouTube. Dels gör du det lättare för oss att titta. Men framförallt får dina läsare upp ögonen för ett av dom mest fascinerande och snabbäxande mediefenomenen just nu.

Anonymous said...

Ann-Sofie Klor? Hjälp, det är ju hon som sänkte Resco í Västerås