Wednesday, June 13, 2007

Vänersborg och Entreprenörer

Sitter just nu på en flygplats inte långt från Vänersborg och väntar på ett flyg tillbaka till Stockholm. Jag har hållit ett föredrag arrangerat av Ung Företagssamhet på temat "Lärande i globaliseringens kölvatten". Målgruppen var lärare i UFs programinsatser. Det gick bra och efteråt uppstod det en riktigt spännande diskussion.

"Ung Företagsamhet är en ideell organisation som sedan 1980 verkar för att införa företagsamhet och ett engagerat näringsliv i det svenska utbildningssystemet. Genom Ung Företagsamhets utbildningar ges ungdomar möjlighet att utveckla kreativitet, företagsamhet och entreprenörskap. Sedan starten 1980 har verksamheten utvecklats och efterfrågan från utbildningssystemet ökat varje år.
Ung Företagsamhet

Det är alltid roligt att träffa på riktiga entreprenörer, som vågar tänka stort och drömma. De är ju trots allt bland dessa entreprenörer och bland dess vilda drömmar som det till slut stordåd kommer till. De där speciella personerna som liksom inte kan hålla sig särskilt länge utan att de bara måste berätta hur mycket idéer de har och vad de vill göra. De är smittbärare av positiva tankar och jag blir alltid friskt glad av att möta dem. Regionchefen i Fyrbodal Susanna Wallin är precis en sån smittande person. Efter föredraget i bilen på vägen tillbaka till flygplatsen, en väg som helt klart inte var särskilt lång, hinner hon entusiastiskt berätta att hon älskar att jobba i UF men att hon samtidigt vill starta eget företag, gärna med sin lika idérike lillebror. Han pluggar på högskola och brukar typ ringa flera gånger om dagen för att berätta om nya idéer han fått på lektioner och föreläsningar. Ingen av dem vet ännu riktigt vad företaget ska göra, verkar det som, men de lider sannerligen inte någon brist på idéer. Det mesta poppar fram under samtalet, allt från att starta restaurang med nischad bisyssla i Madrid till en helt ny tjänst på nätet inom bostadssektorn. Hon vill också utveckla näringslivskontor i sin hemkommun. Allt detta helst utan att behöva sluta på UF, för det är ju så kul. Någon ringer henne i "nallen" under vårt samtal och denna någon undrar hur man tar sig till ett av UFs evenemang framöver och när Susanna lägger på skrattar hon och säger att


"tänk att vinnarna av entreprenörsstipendier inte själva kan ta reda på hur de tar sig från A till B."

Hon och hennes bror kommer att ha att göra framöver, var så säkra.

Susanna kastar av mig på flygplatsen och slänger sig åter i all hast in i bilen igen och vinkar glatt medan hon gasar iväg tillbaka till konferensanläggningen. WROOOOOM!

Det är spännande med riktiga entreprenörer.

:-)

Fler boggar om:

1 comment:

Emelie said...

Sådana möten är alltid spännande! Och den entreprenörandan är ofta smittsam tycker jag!