Saturday, June 16, 2007

Dreamhack 2007, ungdomar och Medierådet

Elever som filmar och dokumenterar tusentals andra spelande ungdomar, kan det vara något? Vi befinner oss just nu på Dreamhack i Jönköping och vi är inte helt ensamma kan man säga. Runt om oss nu finns runt 10 000 "gamers". Med mig från Stockholm reste idag också mediepedagogen Åsa Sundelin och hennes urcoola dokumentärfilmande högstadieelever Amanda, Matilda, Alicia, Erik och Anton från Broängsskolan i Tumba (the one and only of cource).

Eleverna är alltså här tillsammans med drygt 10 000 dedikerade LAN-spelare (?!). Hmmm...detta kräver kanske sin förklaring... Jo 2 ggr om året arrangerar "Dreamhack" ett av eurtopas största LAN-partyn här i Jönköping. Ordet LAN betecknar det man gör när man träffas, umgås och kopplar ihop sina datorer i ett nätverk, för att till exempel spela spel, programmera, eller något annat med datorn i centrum. Evenemanget är drogfritt och alla åldergrupper finns representerade även om det mest rör sig om tonåringar.

Uppdraget att spela in filmen kommer från Medierådet som vill att vi gör en film om "dom som spelar World of Warcraft" (WoW) sett ur ungdomars perspektiv. Som ett komplement till alla vuxenbeskrivningar av spelfenomenet. Amanda, Matilda, Alicia, Erik och Anton har alltså utrustats med videokameror och syftet är just nu att samla in intervjumaterial och klippbilder på WoW-spelande Dreamhackbesökare för att sedan klippa ihop en film om alltihop.

Alldeles nyss fick Dreamhack eventet i samband med invigningen celebert besök av Stormtrupperna från Stjärnornas Krig (Star Wars).

Och just nu väntar vi på att få kliva upp scenen och berätta om vilka vi är och varför vi är här i hopp om att vi skall bli positivt mottagna när vi (de) fortsätter filmandet sen.


Intressant kring detta med spelkulturen kopplat till ledarskap är tex Google tar hänsyn till kompetensen man får av att leda team i online-spel när man anställer chefer eftersom mycket av ledarskapet idag handlar mer och mer om att leda människor i nätverk istället för som bara tidigare på kontor. Intressant!

Fler boggar om:

1 comment:

Sara said...

Jäkligt bra att låta ungdomar skildra saker som handlar om dem ur sitt eget perspektiv. Mer sånt behövs! Ha det så kul där borta förresten och ta det försiktigt med stormtrupperna ;)