Thursday, March 09, 2006

Klas Hallberg - Hångla Mer

Hänge dig åt det du känner för att väga upp sådant du fått för dig utan att egentligen förstått. I tre timmar föreläser Klas på Playhouse i Stockholm och det är en upplevelse som manar till eftertanke och framförallt mycket skratt.

det fina med Klas dragningar är att de precis som bröderna Häréns är träffsäkra och mycket entuseasmerande. Det finns många bra kopplingar till skolan som förklarar en del av vår självuppfattning. Han inleder med att säga att han vid 6-7 årsålder i dörren till ett föräldramöte hörde sina föräldrar ursäkta sig innan mötet med att "ja han är ju inget läshövve precis", och det satte spår på klas som gärna ville vara något annat "hövve". Klas uppfinner inte något nytt men sätter fingret på en av de viktigaste frågorna när det gäller ordning och reda i skolan, nämligen den att om man inte får positiv bekräftelse så skaffar man sig annan bekräftelse. Under min tid som rektor såg jag elever som formades av skola, kompisar och föräldrar till att tänlka: "Ja är jag inte bra på att vara bra så kan jag ju alltid bli bra på att vara riktigt jävla dålig".

Gå och se "Hångla Mer" på Playhouse. Dessutom kan ni äta Gubbröra i pausen. Har ni inte tid så köp hans bok med samma namn.

No comments: