Wednesday, December 12, 2012

Nu släpper vi vår första App

Idag släpper vi vår första App för iPhone och iPad. jag tänkte beskriva tankarna bakom lite och vad man kan göra i denna 1.0 variant, som kommer att utvecklas. Appen finns att ladda ned på Apples Appstore och går att köra på både iPhone och iPad.

Tanken är att aggregera information kring vad vi gör för något på RAU + att sprida nya idéer kring skola och utveckling på olika sätt.

De som hjälps oss med denna app är Cloud Nine i Stockholm. Cloud Nine är en fullservicebyrå kring digital kommunikation som vi inlett ett mer långsiktigt samarbete med.

Vi kommer tillsammans att kika på hur vi kan initiera olika typer av digitala medier i skolsammanhang som stärker lärandet.

Men här finns lite beskrivningar om hur appen fungerar.


Nyheter, Twitter och Blogg
I nyheter kommer nyheter från vår hemsida in, men också från vårt pressrum. Det betyder att du kan läsa nyheterna på ett ställe och få en samlad bild.

Twitterflödet är våra egna inlägg som också blir lätt att överblicka, även om du alltså själv inte använder twitter.

Bloggen är den här bloggen du nu läser och uppdareas automatiskt.

I snacka delen kan du också kommentera på andras kommentarer från appens olika delar.

I "alla" ser man samtliga på en lång rad om man hellre vill det.Kalivent
Här presenterar vi vår kallendarium och events, både de som kommer och de som är på gång framöver.

För att det ska vara lätt att hitta de närmaste händelserna så ordnar appen automatiskt så att du får upp de som är mest aktuellt och slipper bläddra igenom en lånbg lista. På varje datum kan du klicka in dig och läsa mer om innehållet, finns det film kommer vi lägga upp det också och du kan självklart kommentera i kommentarsfältet.

Kommentarerna kommer också upp i infoflödet under fliken "alla".

Film
Här finns filmer så som spelats in, men framförallt som kommer att spelas in framöver. Det kommer även att finnas filmer i "Kalivent" under respektive datum/event framöver.

Många av våra egna filmer gör vi tillsammans med Videobrigade men sen finns även filmer vi publicerar som gjorts av andra. Länkningen sker via Youtube.

Vill ni att vi ska lägga in nån film så kontakta oss så ser vi vad vi kan göra.

Skolsnack
Som en liten extra grej la vi in Skolsnack i Appen, för dem som inte orkar prenumerera på podcasts men trots det vill följa Skolsnack. Programmen publiceras samtidigt i iTunes som i Appen.

No comments: