Sunday, March 16, 2008

Kom och knyt nya kontakter :-)

Ni som är intresserade av skola/arbetsliv/näringsliv och särskilt temat "Ungdomars kraft och talang" bör anmäla er till våra spännande nätverksträffar i Stockholm 14/4, Helsingborg 21/4 och Göteborg 5/5 i vår. Anmäl er så snart ni kan på Rektorsakademiens hemsida. Platserna är begränsade och evenemanget är kostnadsfritt.

MEDVERKANDE


Putte Svensson, som startade Hultefredsfestivalen när han var 15 år och som nu driver skolan Rock City och utbildning i Just Hultsfred. Putte berättar om hur viktigt det är att vi ser ungdomar som talangfulla kraftpaket och använder sin egen historia som verktyg i att få oss att förstå detta. Puttes föredrag är en riktig höjdare. Putte är med på nätverksträffar i Stockholm 14/4, Helsingborg 21/4 och Göteborg 5/5.

Angelica Hedin är rektor på Fredriks Hovs Slotts skola. Angelica kommer fungera som konfrensier tillsammans med mig i Stockholm 14/4, Helsingborg 21/4 och Göteborg 5/5.

Charlie Hansson, den unge entreprenören som redan vid 27 års ålder är en näringslivsmänniska att räkna med. Hans företag heter Chas. Han planerar att dra sig tillbaka när han är 30. Charlie har också stor erfarenhet av svensk skola då han gått i 9 skolor på grund av sin brokiga uppväxt. Han pappa är hemlös och Charlie är idag starkt engagerad i sociala frågor. Charlie är med på nätverkstrräffar i Stockholm 14/4, Helsingborg 21/4 och Göteborg 5/5.

Thomas Bergbom är chef på Google och berättar för oss om Googles olika tjänster vid sidan av söktjänsten på Internet. Bland annat berättar man om hur man tänker när man rekryterar unga människor och vad man söker hos dem. Thomas är för närvarande endast med i Stockholm 14/4

Tomas Axelsson Strix television är producenten och idéskaparen av SVTs program 9A. Programmet som Rektorsakademien varit med på ett litet hörn att skapa genom kunskap om skola och kontakter. Tomas är en djupt engagerad skolbrinnare och han kommer att visa några klipp från serien och sen diskutera ungdomars förmågor och lärares vikt sett utifrån sitt eget perspektiv. Tomas är för närvarande endast med i Stockholm 14/4.

I pausen bjuds det på mingel, mat och ett litet glas vin/öl/alkoholfritt och massor möjligheter att knyta nya kontakter med ledare från skola och näringsliv och spännande lärare m.m.

Välkomna !

No comments: