Wednesday, January 23, 2008

Konferens om ungdomskulturen i juni

Häromdagen träffade jag Putte från RockParty igen för att diskutera samarbeten. Vårt gemensamma intresse för ungdomars möjligheter att lyckas, utvecklas och bli respekterade som de urkrafter de är har nu skapat en grogrund för ett spännande samarbete mellan RockCitys utbildningsdel och Rektorsakademien.

Känns så himla roligt och viktigt !

Och det första konkreta samarbetet kan härmed avslöjas: En heldagskoneferens för skolpersonal (skolledare, lärare & politiker) om ungdomskultur och hur ungdomar tänker och värdesätter livsbetingelser som skola, lärande, entreprenörskap och arbetsliv.

Heldagskonferensen kommer att förläggas till Hultsfred i RockCitys lokaler under Hultsfredsfestivalen i sommar. Förutom föredrag av Putte och mig kommer konferensen även innehålla ett antal andra mer spännande inslag från exempelvis forskningsområdet undgdoms- och populärkultur.

Bakgrunden är den att vår gemensamma upplevelse är att kunskapen i svensk skola (och näringsliv) om vilken potential som ligger inbäddad i ungdomar är förvånansvärt låg på sina håll. Man skulle ju kunna tro att kunskapen är som störst hos rektorer och lärare, och det kanske den är på många sätt. Men inom området "förståelse för ungdomars kulturbas" och insikter om hur dessa kan utnyttjas för lärande i skolan och som kraft i arbetsliv/företagsliv har betytande brister.

Ambitionen är att skapa ett grymt kompetent program som avslutas med en guidning i RockCitys lokaler och på Hultsfredsfestivalens festivalsområde. E

Tanken är att man som deltagare verkligen skall få komma ungdomar nära i deras värld i praktiken och inte bara "prata om det".

Så om man jobbar i skolan eller är skolpolitiker i kommunen där man bor och verkligen känner en önskan om att få utveckla sina insikter om ungdomar och samtidigt levt i tron att möjligen att uppleva Hultsfredsfestivalen på ett seriöst sätt försvunnit med ingåendet i medelåldern bör mentalt boka upp torsdagen 12 juni och utnyttja denna helt unika möjlighet. Vi lovar en helt grym dag !

Mer om detta, tex fullskaligt program med inbjudan etc, kommer att presenteras på olika sätt framöver, bland annat här.

:-)

3 comments:

The Karma Police said...

Men HEJ! Hultan är ju i mina hoods... :)
Synd bara att vi har vår avslutning den torsdagen... Jag säger som Raskens Ida: "En sa allri räkna ut'at..." :(

Svensklärarföreningen said...

NU SVOR JAG - NYSS SVOR JAG IGEN - Jag är bokad den 11 och kan inte komma till Rektorsakademiens träff. Jag vill.... vill... och stampar i golvet som en tjurig treåring. Så kan det vara. Jag hade så gärna velat vara där. Hur gärna som helst. Ha det så kul ni andra.
Anne-Marie Körling

Jytte said...

Och ni är ju bästa välkomna ändå, ni som inte kan denna gång.

Hör av er om ni har vägarna förbi och vill ha en rundtur och en presentation av Rockcitys alla verksamheter.

PS: Kom gärna en torsdag så att vi kan avsluta med en öl i puben på Rockcity.

/Jytte, schysst.org