Just nu jobbar vi intensivt med att sätta samman innehållet i konferensdelen på SETT2014, och det ser väldigt fint ut i startfältet. Vi har mycket att leva upp till i år eftersom SETT2013 blev så uppskattat, med undantag för några få områden som jag återkommer till lite längre ned. Men sammantaget har vi en spännande uppgift framför oss och förväntningar är höga, det vet vi. Men vi gillar utmaningar och vi kommer att leverera en minst lika uppskattad tillställning i år. En hel del nyheter för SETT2014 finns (presenteras inom kort på Facebook), men stommen i "tänket" är kvar.
Registreringen öppen
Registreringen är nu i full gång och det ser ut som att det kommer att bli fullbokat även i år. Vi vill inte att fler registrerar sig än vi kan hantera. När den stängs är svårt att säga men en rekommendation är att vara ute i god tid med sin registrering för att säkra din plats.
Vi lovar dock att signalera när det börjar dra ihop sig till stängning. Då kommer "varningarna" återkomma oftare och med eftertryck, på bland annat Facebook, Twitter och hemsida. Du hittar länkarna längst ned i detta inlägg.
Biljettpriser
Priserna från förra året ligger kvar utan justering.
Vi kommer i år att ha drygt 100 talar-slots i totalt 7 salar, dvs något fler än förra året. Salarna är dessutom större i år för att underlätta logistiken.
En hel del talare är redan släppta, några presenteras nedan helt kort, men det kommer mycket mer framöver. Räkna med det!
För skolledare, politiker och förvaltning
Vi har några riktigt spännande inslag som vi gått ut med redan i "Styrnings och ledningsspåret" i år,
Stephanie Hamilton (Apple) är en person vi försökt få hit sedan 2012. Hon är et sällsynt klok kvinna och hon kommer att tala om lärmiljöns betydelse, och ger besökarna utbockar från några av världens mest spännande skolor.
Peter C Lippman, skolforskare från Australien, gästar också styrnings och ledningsspåret och även han fokuserar på lärmiljön utifrån ett pedagogiskt perspektiv.
Den tredje jag vill lyfta i styrningsspåret är
Srini Swaminathan från Indien, som talar om att "alla får lyckas". Några andra namn i spåret som vi också släppt är Ylva Petersson (Skara), Johanna Karlén (SKL), Jonas Ryberg (Unikum).
Det kommer släppas fler intressanta talare i styrningsspåret och vi rekommenderar att man som skolledare, politiker eller förvaltningschef är ute i god tid med att anmäla sig. Vi har ungefär samma antal platser som förra året.
Moderator är i år Ante Runnquist.
Grundskollärare och Gymnasieärare
För lärare finns gott om tunga namn publicerade redan nu. Vad sägs om Beppe Singer (Svt Hjärnkotoret m.m), Srini Swaminathan från Indien, Hanna Stehagen (Malmö), Anders Holmgren (Utv.ledare Borås), Helena Kvarnsell (Björknässkolan), Dennis Westerberg, Stephanie Hamilton (Apple) Patricia Diaz (Mikael Elias Gymnasium), Kristina Alexandersson (Webstjärnan), Peter C Lippman (AUS), Oscar Semb (Kronan i Trollhättan), Hülya Basaran (Trollhättan), Cecilia Härsing (Eskilstuna), Torbjörn Andersson (Humfryskolan Malmö), Peter Habbe (Alpha International Västervik), Micke Gunnarsson (Barnatro Ronneby), Malin Broberg (Fredrikshovs Sthlm), Olle Strömbeck (Lund), Emma Rosén (Skolsnack m.m), Johanna Kristensson (Resurscentrum Halmstad). Även inom skola kommer vi släppa fler talare och återigen bör poängteras att det kommer löna sig att vara ute i god tid med anmälan.
Förskola
Förra året började vi ju lyfta förskola och i år går vi vidare med det. Inom området förskola har vi hittills släppt Tobias Gyllensvärd (Nacka), Henrik Salling & Catharina Chill (Lund), Kristofer Skogholm (Mölndal), Erika Kyrk Seger (Göteborg), Emma Rosén (Unikum).
Vi kommer att släppa ytterligare talare riktat mot förskola inom kort, några av dem är riktigt spännande och uppskattade. Håll utkik på Facebook och Hemsidan.
|
Dialog |
Stadie-Cross-Over
Vi kommer att färgmärka alla talarna med slupar på hemsidan lite längre fram där man kan se vilka målgrupper innehållet lämpar sig för. Vi försöker oss samtidigt på att försöka få lite "stadie-cross-over" eftersom vi är övertygade om att skola-förskola-gymnasie trots allt har mycket att lära av varandra även om man säkert helst vill få tips kopplat till sin egen profession. Några av talarna har flera målgrupper för sitt innehåll andra är mer specifika tex förskola.
Vad vi lärt oss inför SETT2014 - förbättringsåtgärder
Förra året mötte vi problem kring salarna runt förskola eftersom de var för små. Skälet till det var att när vi innan SETT2013 frågade förskolechefer runt om i landet vad de trodde om intresset så de allra flesta att "räkna inte med att så många kommer för det är svårt med vikarier etc". Tyvärr lyssnade vi en aning för mycket på det och estimerade för lågt. Innehållet var så pass starkt så det drog fler förskollärare än vi kunde mäkta med. Därför har vi år lagt förskola i en sal för 500 personer istället för 200 förra året. Vi kommer också att reprisera några av talarna, för att ge de som missade dem förra året en ytterligare chans.
En annan grej vi gör är att nagga separata in och utgångar i salarna för att underlätta framförallt insläpp till nästa föreläsning så det inte tjockar ihop sig.
Vi jobbar även med frågan om ljudisolering i salarna som ligger närmast utställningen.
Jag kommer att rapportera kontinuerligt framöver med "inside" runt arbetet med SETT2014. Jag kommer förmodligen också använda bloggen här för att ställa ett antal frågor till kring innehållsbitar vi behöver hjälp med att fatta beslut om.
Registrera er i tid
http://www.settdagarna.se/Registrering och tänk på att Lärarförbundet bjuder sina medlemmar på 10% rabatt, missa inte det i er registreringsprocess.
Facebook-sidan hittar du här:
http://www.facebook.com/settdagarna
Twitterkontot här:
@SETT2014