Saturday, August 05, 2006

Uppdrag Skola :-)

Uppdrag skola är min kommande bok och materialet är nu på korrektur för att kunna tryckas i slutet av månaden. I sep kommer den ut från tryckeriet.

Boken försöker på ett rättframt och ärligt sätt utan omsvap att sätta fokus på skolans dagsaktuella utmaningar men också förklara hur viktig skolan och alla hundratusentals lärare är för vårt lands välfärd och konkurrenskraft i den allt ökande globaliseringen. Den tar en titt på skolans uppdrag, visioner, skolkultur, förändringsarbete i skola, engagemang, ledarskap, motivation, elevsyn, tonåringar, IT & lärande, läroplan (Lpo94), föräldrakraft m.m. Den förklarar också den negativa mediebilden kring skolan och varför det är viktigt att skolans personal själva gör allt de kan för att förändra den.

Boken kan vara till nytta för skolledare, lärare, elever, politiker, debattörer, förvaltningspersonal, föräldrar och näringslivsmänniskor men också andra som tex intresserar sig för ledarskap. Tanken är att ta upp saker som vi "utanför skolans kultur" inte känner till men ofta undrat över.

Boken ges inte på något förlag, och det av flera orsaker. Dels för att många förlag inte vågade ge ut den eftersom den bryter lite mot bilden som olika aktörers försöker pumpa mediedebatten med. Men främst därför att jag inte gillade idén med att min första bok innehållsmässigt skulle styras för mycket, jag ville ge MIN bild och ingen annans. Så därför ger vi ut den själva. Det är roligt att se bokens framväxt, och hur enkelt det faktiskt är att ge ut sin egen bok. Att skriva tar ju extremt många hundra timmar i och för sig...Puh !

Det kommer också med en DVD om det moderna synsättet att lära i skolan med en hel del goda exempel från svenska skolor.

Boken kan beställas här:
www.fredrikjeppesen.com

Fredrik Jeppesen

Fler bloggar om:

3 comments:

Anonymous said...

Som regelbunden läsare av din blogg förväntar jag mig boken till ett rabatterat pris. Låt oss säga 50% av vad jag egentligen skulle betala. ;-)

Unknown said...

..betalar gärna fullpris... :-)

Fredrik Svensson said...

:-) Man kan förbeställa till introduktionspris som är mindre än fullpris...

:-) Man kan beställa den sen också till fullpris :-)

Det kommer med en relevant DVD film också :-)