Tuesday, August 15, 2006

Psykisk hälsa, skola och Folkhälsoinstitutet

Skolan lyckas inte förbereda unga människor för det moderna samhället. Det hävdar docent Sven Bremberg vid Folkhälsoinstitutet i en statlig utredning som presenteras i dag... "Att förbättra skolans kvalitet är en av de främsta vägarna att motverka den psykiska ohälsan", skriver Bremberg på Dagens Nyheters debattsida.
www.svt.se

Detta är naturligtvis mycket "hot stuff" i debatten eftersom han förmodligen menar att skolan inte riktigt hängt med i samhällstempot och därför heller inte riktigt kan förbereda unga människor för samhällets olika fenomen. Kunskaps och förståelsebrist på ren svenska...

Tydligen är det så enligt Folkhälsoinstitutet att de kunnat påvisa att det inte BARA är sociala bakgrunder av skillsmässor och sådant som skapar psykisk ohälsa utan också skolans bristande kunskaper kring områden utanför de regelmässiga ämnena.

Det finns förståss också skolor som är väldigt medvetna och jobbar på ett bra sätt med samhällsutvecklingen, men det är väl inte mot de skolorna som Folkhälsoinstitutet avser rikta sin kritik.

Fler bloggar om:

2 comments:

Olle Lundberg said...

Välkommen Björklund och andra baklängesvandrare till MKFC-Stockholms folkhögskola. Jag lovar en lektion om framtiden som faktiskt är här.

Olle Lundberg said...

Hoppsan,jag slant på tangenten, kommentaren var förstås till nästa inlägg, om politikerna och skolan..