Wednesday, August 20, 2008

Donnergymnasiet på Gotland

Dags för lite BONDING! Igår föreläste jag för gymnasielärare från DonnergymnasietVisby Strand i Visby. Det var en riktigt trevlig och rolig upplevelse att träffa på denna utstickande friskola som verkligen lyser som en stjärna på himlen av kreativitet och nyfikenhet, men också en stor portion ödmjukhet. Det fanns en alldeles speciell värme bland personalen och skratten verkade aldrig ligga längre bort än en armslängd eller två. Jag hann tyvärr inte se deras lokaler som tydligen var belägna i ett gammalt vårdhem och som de sa: "inte helt moderna", men lokaler är sällan avgörande i skolsammanhang. Vist är den fysiska miljön en viktig faktor, men utan ett varmt klimat blir det ändå alldrig riktigt bra.

Donnergymnasiet fyller i år 10 år och det var i samband med det jag inbjudits, tillsammans med personal från de kommunala skolorna i området. Syftet med det var att försöka få till stånd fler kontaktytor och fler samarbeten skolorna emellan oavsett driftsform.

Besöker ni Gotland någon gång och vill inspireras så kontakta Petra Rönnestig som är tf rektor eller rektor Mattias Larsson (som för närvarande är pappaledig).

BONDA mera !

:-D

1 comment:

Anonymous said...

Fredrik! Vi i personalen på Donnergymnasiet tackar för denna "boost" genom att dansa riverdance i formation av ett F på dagens stora festdag! Bilddokumentation kommer kanske att finnas...

Varma hälsningar från oss!