Tuesday, February 26, 2008

Ung kille med hjärtat på rätt ställe....

Idag har jag pratat med Charlie Hansson. Charlie är en 26-årig entreprenör med ett stort socialt engagemang. Sociala entreprenörer som drivs av annat än bara pengar är något som kommer komma oss alla till gagn framöver. Givetvis måste företagare på ett eller annat sätt också drivas av dra in pengar men de födda efter 1980 har på många sätt även andra positiva och intressanta drivkrafter, det finns inga motsattsförhållanden här som en del vulgokapitalister från forntiden tycks tro. Det gäller bara att vaket söka efter deras talanger och drivkrafter.

Vi går nu in i en global konkurrensfas där andra kriterier än de vi vant oss vid kommer påverka framgång och motgång både för enskilda företag och faktiskt även för enskilda länder och världsdelar. Kunskap och kompetens är redan nu en handelsvara och snart även kreativitet och idéskapande. Följ gärna bröderna Häréns budskap också.

Här finns en spännande intervju från TV4 med Charlie Hansson.

Jag ska träffa honom på lunch och diskutera samarbete mellan Chas (hans bolag) och oss på Rektorsakademien, det skall bli otroligt intressant. Förhoppningsvis får ni träffa honom på våra nätverksträffar i Stockholm, Göteborg och Helsingborg/Malmö.

No comments: