Wednesday, October 18, 2006

Englands lärare om nya lärandet

En ny studie i England visar att 60% av Englands lärare vill ha mer undervisning med inslag av video och datorspel. Det saken gäller är att de insett hur dessa medier påverkar motivationen till lärandet.

Electronic Arts(EA)och den statliga organisationen Nesta Futurelab har gjort forskningsstudien som pågått sedan 2005.

"Underhållningsspel som The Sims, och Knights of Honour stimulerar enligt den nyligen publicerade rapporten: ”Using commercial off-the-shelf computer games in formal education”, elevernas kreativitet och förmåga att samarbeta. De kan också uppmuntra till problemlösning och inte minst: vara motiverande."
Kollegiet

Slutsatserna är att man med fördel kan använda spel i undervisningen för seriöst lärande och i synnerhet spel som barnen redan är vana vid hemifrån. Det är samma tankar som vi har i vårt forskningsprojekt om "iPodMatte", dvs att integrera skolans kulturbas i ungdomarnas kulturbas och på så sätt nå deras motivationsdrivkrafter.
Rektorsakademien

Fler bloggar om:

2 comments:

Mattias Wirf said...

Jag tror video och screencast är något man kan använda mer. Jag har själv börjat bygga screencasts och på mkfc använder vi material för iPod. Jag gillar t.ex. Moderskeppets screencasts, och killen som gör forumet Vanilla (www.getvanilla.com) är bra på att ge support via den metoden.

Spel har jag inte testat att använda i lärande sammanhang än, men det låter intressant.

Peter Björkman said...

Amusing ourselves to death finns det en bok av Neil Postman som heter. Finns inte dessa risker i undervisningen.