Thursday, January 19, 2012

Internationell talare på SETT2012

Nu börjar programmet se riktigt fint ut för SETT2012. Vi har många intressanta bokningar och under dagen idag presenterar vi några, ett tiotal, för att sedan presentera en ny ungefär varannan dag under nästkommande veckorna. Den andra internationell talaren träffade jag i USA för ett tag sen, och är riktigt intressant. Han heter Dale Stephens, San Francisco, USA. Han kommer föreläsa dag 2 (26e april) under rubriken:

"Empowering Students to Hack Their Education".

Dale J. Stephens har ett unikt och mycket spännande perspektiv på framtiden för skola, utbildning, talang och innovation. Vid 20 års ålder startade Dale UnCollege, en ideell rörelse som gör det möjligt för studenter att skapa sin egen utbildning utanför systemet. Dale är en eftertraktad expert inom framtid och skola som ofta förekommer i de stora nyhetskanalerna i amerikansk TV, exempelvis CNN, ABC, NPR, CBS, Fox och TechCrunch. Hans arbete har också uppmärksammats i New York Times.

Dale´s första bok, "Hacking Your Education", kommer att ges ut i början av 2013 och är en praktisk vägledning för att lära sig färdigheter som skolan inte lär ut men som är nödvändiga i den verkliga världen.Fler talare, till att börja med ett tiotal, kommer som sagt att läggas upp under dagen i sociala medier och på hemsidan http://www.settdagarna.se/
Därefter kommer ytterligare talare, som är bokade och klara, successivt att presenteras under de nästkommande veckorna.

No comments: