Tuesday, January 10, 2012

Grundskolan mot 100%

Igår var jag i Eskilstuna och mötte lärarna där. Mottot Eskilstuna har satt upp är mycket spännande tycker jag. Grundskolan mot 100% genom "Stolt, Enad och Redo. Det känns himla rätt i dagens tidevarv att kommuner verkligen lägger ribban på vad det hela handlar om. Grundskolan mot 100% handlar om att alla elever ska nå målen, oavsett vem det än är.

Det intressanta är att det faktiskt är det enda rimliga målet man kan ha om man ska uppdraget på allvar. Men som få gör. Att ha som mål att 90% ska nå minst godkänt är att erkänna från början att man inte ska förvänta sig att, eller snarare ska förvänta sig att det "är ok om 10% misslyckas".

Det ligger nåt fint i Eskilstunas satsning på skolan, nämligen att alla kan. Inte bara som en fin tanke, man menar det verkligen. Och jag tror dem på orden. Särskilt som den politiska ledningen är helt bakom satsningen och gör vad de kan för att skapa mer förutsättningar.

Självklart går det !

Bra jobbat Tony Lööw och Jimmy Jansson, även om det naturligtvis är många fler som ligger bakom det hela. Nu gäller det att fullfölja och entusiasmera i varje sekund....

Go Eskilstuna Go

No comments: