Thursday, January 05, 2012

Aron Solomon talar på SETT

Som ni kanske vet vid det här laget så genomförs mässan/konferensen SETT2012 25-26 april i år i Kistamässans lokaler. Nästa vecka släpper vi namnet på den andre huvudtalaren, som är en ung nytänkande person från San Francisco. Vi har i smyg släppt det första namnet, Aron Solomon, men även några andra skandinaviska namn (se tidigare inlägg) men jag tänkte att det kan vara bra att berätta lite om Aron för de som inte känner till honom.

Jag träffade Aron redan 2009 i San Francisco när jag och Åsa Sundelin var där för att träffa professorer och annat fölk på Stanford University och för att besöka Apples huvudkontor i Cupertino. Och det är underligt hur möten ibland skapar oväntade ringar på vattnet och att de kan utveckla sig till reella projekt. Då under middagen visste vi inte att Sverige skulle bli en del av Think Global School eller att Aron skulle tala på något som kallas SETT, men under den där måltiden smiddas i alla fall planer och utbyttes idéer från allra första sekund. Jag minns att vi tänkte att det var ett på många sätt ovanligt möte, både Åsa och jag.

"Vi träffade hur som helst Aron Solomon förra lördagen och vi fann intressanta kopplingar mellan våra olika projekt. Bland annat drog vi upp en del planer för hur vi kopplar TGS till Sverige. För visst vill vi spela en liten roll här i Sverige i detta helt unika projekt som Aron och hans kumpaner sjösätter. Vi har ju en hel del spännande skolor här i Sverige också som vi tänkte koppla ihop med Aron med och se om det inte händer något spännande."
Ur tidigare blogginlägg 2009

Ja så blev det i alla fall och Aron fick inte bara en plats att husera Think Global School utan även mängder med fina kontakter i Sverige som alla på ett eller annat sätt fått nya bekantskapen med Aron.

Aron Solomon kommer att föreläsa på SETT under rubriken

"A global perspective on Schools, empathy, leadership and learning"

En mer formell beskrivning av Aron i samband med SETT:
Aron är en mycket intressant pedagog och entreprenör som aldrig låtit sig acceptera status quo och som varit aktiv i över ett kvarts sekel inom skolutveckling och innovation. Efter att ha gjort det mesta i skolväg, från att driva skolor, undervisa som lärare, handledning, rekrytering, strategiarbete till att samla in pengar, tilldelades Aron priset Ford Fellowship 2003. Aron var förste rektor i Think Global School, den mest innovativa gymnasieskolan i världen, där eleverna studerar i tre internationella storstäder varje läsår. Aron är en flitig, uppskattad och mycket uppbokad föreläsare i framförallt USA, Asien och Europa. Han har också Sverige som den absoluta förebilden när det kommer till kreativitet.

Läs mer om Aron här på www.aronsolomon.com

No comments: