Tuesday, April 14, 2009

Dagens skämt, eller menar de allvar?

Försittning? Ibland undrar man vad som pågår däruppe i toppen av hierarkin egentligen. Jag hoppas att det är, och kan väl heller inte tänka mig att det kan vara något annat heller, än en dimridå för att taktiskt kunna "offra" något i förhandlingarna om nya skollagen. detta i syfte att få igenom andra lika illa valda idéerna om avstängning och polishämtning i grundskolan.

För allvarligt talat, det hade funkat hyfsat som skämt av ståupparna Magnus Betnér eller Järvheden. Men nu när det är ett seriöst förslag från skolministern så är det faktiskt om möjligt ännu roligare. Så ring skolministern Betnér, kanske kan han lära dig mer om humor? Fast det behöver du inte å andra sidan. Du är rolig som du är faktiskt.

Eller var förslaget "försittning" ett aprilskämt på departementet kanske, som kom på villovägar? Jag bara undrar lite stilla här. För det är som ett skämt, jag kommer använda det flitigt i mina föredrag. Provade i morse i Näsbypark, det funkade hur bra som helst.

Hur kan man för det första tro att det skulle hjälpa elever med trasslig bakgrund eller olika neuropsykiatriska hinder att försitta, kvarsitta eller avstängas?

Om det nu är så att vi andra inte förstått det viktiga i detta så visa gärna forskning som pekar på de tydliga vinsterna tack! Jag är inte den som är den. Har jag fel så ändrar jag mig.

Om det skapar lugn, ro, ordning och reda för andra elever så visa gärna tydlig forskning på det också tack så ska jag ompröva även det.

Föresten härstammar försittning från grundordet försitta, vilket har samma synonyma betydelse som "missa". Det gör det hela ändå roligare tycker jag.

Jag fortsätter med gårdagens fråga ett tag till. Ni som inte fyllt i får väldigt gärna svara på frågan nedan, jag behöver minst 50 bloggläsares uppfattning :-)


5 comments:

Morrica said...

Jag skrattar tills jag gråter, både åt skämtet och trenden

Sara said...

Undrar hur idén om försittning överhuvudtaget kom till. Man skulle onekligen vilja vara en fluga på väggen i Björklunds arbetsrum. Mycket, mycket märkligt. Och sorgligt att vi har en skolminister som på allvar tror att detta skulle vara en lösning...

Anonymous said...

Något måste vara allvarligt fel om det är negativt eller ett straff att få mer tid i skolan.

Mattehäxan said...
This comment has been removed by the author.
Mattehäxan said...

Satte kaffet i vrångstrupen när hörde på radion om försittning. Härlig tanke om att bestraffa med mera skola, för då får vi verkligen glädjen skola och kunskapsinhämtning... Alla dessa otroligt bra diciplinstaff som dyker upp nu...1800 kallt.