Wednesday, February 21, 2007

Multimediabyrån, en juste resurs för pedagoger

Myndigheten för skolutveckling har under flera år arbetat upp en riktigt bra nyttoresurs kring nya verktyg för lärande. Det finns i princip hur mycket som helst att hämta där.

"Multimediabyrån är en webbplats som skall hjälpa lärare och elever att skapa och lära med nya medier. Multimediabyrån är idag en känd och använd resurs av landets medie och IT-pedagoger."
Multimediabyråns hemsida

Projektledaren är Mikael Iselow och med sin personal har han verkligen skapat en riktig oas för nyfikna pedagoger/lärare. Ge er in på hemsidan och botanisera runt i det som finns där i resursväg, det är verkligen väl värt besväret. Multimediabyrån är ofta tidigt ute med tillämpningar av IT för pedagogiskt arbete och är därför ett bra sätt att hålla updaterad kring vad som händer. Faktum är att första gången jag lärde mig klippa film i iMovie så var det genom en instruktionsfilm på multimediabyråns webb, någon gång under 2002 när jag var rektor tror jag det var. Det var i alla fall en exempelfilm om en kille som pimplade gädda om jag inte minns fel...

:-)

Fler bloggar om:

3 comments:

Bengt said...

Fredrik: Den är riktigt bra. En trevlig resurs. Glöm inte bort PIM heller.
http://www.pim.skolutveckling.se/

PIM är en bra startpunkt sedan kan man navigera vidare till Multimediabyrån. PIM ligger givetvis som länk där...

Jag vill också slå ett slag för två delsidor...undersökande arbete
http://www.multimedia.skolutveckling.se/scripts/view/view.asp?i=119821

och bild
http://www.multimedia.skolutveckling.se/scripts/view/view.asp?i=112231

IT-mamman said...

Och där, på Multimediabyrån, kan man hitta Flickr: Fotobank med 3 miljoner foton från hela världen som man får använda gratis. Så slipper man sno..

Richard Gatarski said...

Njae, jag är väl inte lika förtjust i Multimediebyrån. Delvis för att den är svårnavigerad (går inte att söka på tex "podcasting"). Ofta betydligt enklare att googla (pröva tex "hur gör man en podcast", visste faktiskt inte vad träffen skulle bli när jag prövade nyss :-).

Kolla gärna in en fylligare reflektion på http://www.skolmarknad.info/archives/000271.html