Saturday, December 11, 2010

Min nya bok kommer att heta...

Min nya bok kommer att få titeln:

Re;_____

En klurig titel men som förmodligen får kapitelrubriker som:

ReThink, ReBuild, ReMake, ReSpect, ReLearn, ReFuzz, ReUse, ReSecure, ReLeave, ReStart, ReFool, ReReed, ReVolve, ReBiz, ReSpeak, ReInvent, ReSound, ReControle, ReFund, ReWrite, ReSeek, RePrize, ReLoad, ReDisciplin, ReLove, ReCare, ReStress, ReMove, ReClimb, RePlay....

Att jag väljer titel och kapitelrubriker på engelska med textinnehållet på svenska kommer självklart provocera eller i alla fall få folk att tycka en massa. Och det är ju bara bra tycker jag. Jag har testat det hela på ett par stycken redan och de hade genast en massa invändningar, eftersom det inte är "så man gör". No offense, men nu gör jag så här i alla fall :-)

Innehållet kommer att ta sin form i och med de resor jag gör i tre världsdelar för att ta reda på vilka är de framtida kompetenserna som vi behöver ha utifrån ett samhällsperspektiv. Bokens skrivs parallellt med projektet www.framtidskompetenser.se men står egentligen helt fristående.

Ni som har tips på bra personer att träffa i London, Norge, Los Angeles, San Francisco, Singapore och Shanghai får gärna tipsa. Det kan vara nytänkande eller bara intressanta journalister, företagare, skådespelare, lärare, rektorer, skolor, konstnärer, underhållare, tjänstemän, filmare, fotografer, musiker, ungdomar, pensionärer.

Boken är under produktion med utgivning våren 2011, på något av våra svenska förlag denna gång. Och i några olika versioner...

:-)


4 comments:

Helena said...

Kanske inte ett överraskande förslag, men Ken Robinson i LA har en del intressanta idéer.
Ex (kort version)
http://www.youtube.com/watch?v=zDZFcDGpL4U&feature=email

(lång version)http://www.thersa.org/events/vision/archive/sir-ken-robinson

/Helena

Johan said...

Jag känner en kille i San Diego (ingen av städerna på listan men bra nära ;) jag tycker du ska träffa. Han var hos Obama för några veckor sedan och pratade utbildningsfrågor.

Fredrik Svensson said...

Helena: Working on it :-)
Johan: Koppla gärna ihop oss via mail :-)

Tack båda !

F

Fredrik Svensson said...

fredrik@rektorsakademien.se