Sunday, September 16, 2007

Rektorsakademien nätverksträff i London & Percy Barnevik

Fredagen den 11 januari kommer vi att genomföra vår andra nätverksträff i London i samband med Europas största lärande-mässa BETT SHOW. Ni som ändå åker dit måste passa på att komma till vårt fredagsnätverkande. Till eventet kommer ett antal spännande talare att berätta om sina projekt och olika idéer. Vilka det blir meddelas allt eftersom de blir klara, men vi kan redan nu avslöja att ett namn är Percy Barnevik. Projektet han är djupt engagerad i heter Hand in Hand och skapar tusentals nya företag varje månad genom bland annat kompetensutveckling och mikrolån. Se filmen.

"Det blir ingen comeback i näringslivet för Percy Barnevik. Istället har han tagit sikte på ett nytt mål: att krossa fattigdomen. Efter att ha byggt upp en jätteverksamhet i Indien som bland annat ska ge 1,3 miljoner fattiga kvinnor jobb vill han nu göra om samma sak i Sydafrika och kanske Afghanistan.
- Jag är 65 år nu, kanske får jag var frisk i tio år till. Det är bättre att jag satsar på det här är än sitter i kanske 6-7 styrelser. Att se elden brinna i de här kvinnornas ögon är ingen dålig belöning, säger Percy Barnevik."
Affärsvärlden


1 comment:

Anonymous said...

Härligt Percy! Alla bär vi drömmen om att förändra världen - underbart att se att någon med möjlighet också gör något!