Monday, September 10, 2012

I Svt om skolutveckling i Sydkorea....I morse hade jag den stora äran att få vara med i Svt:s Gomorron Sverige. Det handlade om Vetenskapens Världs dokumentär av Sharon Jåma som djuptdykt i Sydkoreas skolutveckling. Jag blir alltid så sjukt imponerad av projektledningen i TV-branschen. Så proffsigt genomfört rakt igenom. 

Hur som helst så blev det blev ett nästan 10 min långt samtal om demokrati, lärande, kreativitet, svenska lärare i världsklass och digitalisering av skolan. Att hävda att svenska lärare är i världsklass är alltid provocerande, men att hävda att svensk skola är helt värdelös är tydligen helt ok. Jag försökte i alla fall förmedla min övertygelse kring vad jag ser när jag tittar ut i svensk skola, och det är svenska lärare som har mer att komma med än i de flesta andra länder i världen som jag ser.

Håll till godo, här är hela avsnittet:

Gomorron Sverige 10e september

2 comments:

Anonymous said...

Angående det där med varför eleverna är bättre på matematik i Sydkorea måste ju också bero på att de har ju nästan fem gånger så mycket matematikundervisning per vecka än vad vi har. Mycket bra talat och mycket svårt för personer utanför skolans värld att förstå. Sydkoreanska skolpersoner besöker ju Sverige titt som tätt för att undersöka hur vi kan vara så pass bra på matematik trots att vi i jämförelse med dem knappt bedriver någon undervisning.

Linda Linder said...

Mycket bra Fredrik. Så viktigt, som du sa, att förstå att digitala lösningar inte är en quick-fix utan att det handlar om att förändra vår syn på kunskap och lärande. SÅ bra !