Monday, January 14, 2008

Rapport från Londonträffen i fredags...


Nätverksträffen i London blev väldigt lyckad och vi hade flera intressanta inslag. Dels presenterade Rikard Steiber, Europachefen för Google, sitt företags strategiska inriktningar och lovade att komma tillbaka till Rektorsakademien i Stockholm för att fördjupa samarbetet med svensk skolas rektorer.

Därefter redovisade Torbjörn Skarin en spännande utredning på uppdrag av myndigheten för skolutveckling som handlade om skola och IT och hur det funkar med integrering av IT på både längden och på tvären. En gedigen, föredömligt kort och kärnfull genomgång. Rapporten finns att ladda ned här.


Hjärnforskaren Per Hamid Ghatan gick sedan igenom forskningläget kring vad vi vet om hjärnan kopplat till pedagogiska modeller och lärande. Använder vi verkligen alla möjligheter som finns tillgängliga i skolan, sett ur perspektivet hjärnan och dess plasticitet?

Vårt projekt OneEighty presenterades av Åsa Sundelin, dvs projektet som går ut på att genom nya medier och internet få tillbaka "skolvägrare" in i lärandet på deras villkor. Projektet finansieras av Wallenbergsstiftelserna och har nu pågått i 4 månader.


Som avslutning gled Putte Svensson från RockCity i Hultsfred upp och talade på temat ungdomar, ungdomskultur och att "det går att lyckas". Många spännande små historier förtäljdes på ett underhållande och samtidigt mycket klokt och seriöst sätt. Putte var väldigt uppskattad av publiken och jag kan varmt rekommendera honom som föredragshållare. Ni lär inte bli särskillt besvikna...2 comments:

Magistern said...

Cool! Önskar jag hade varit där. Träffade du kollegan A? Och bjöd henne på en pint? ;-)

Magistern said...

Kolla in mitt senaste inlägg, Fredrik. Den om Käftar. :-)