Monday, October 24, 2011

Rektorsakademien Utveckling AB & SETT

Nu startar vi en ny mötesplats för dom som vill träffas, dela med sig, inspireras och diskutera utveckling & lärande i skolan. En mötesplats kombinerad med mässa och konferens. Tanken på en Skandinavisk mässa/konferens kring innovativa processer för lärare, utvecklare, rektorer och andra beslutsfattare har slagit oss vid ett flertal tillfällen genom åren, inte minst eftersom Skandinavien ligger längst fram i världen när det gäller nytänkande skola. Nu är det äntligen dags. Den 25-26 april 2012 i Kistamässans lokaler utanför Stockholm startar Kistamässan, Stockholm Stads Utbildningsförvaltning och Rektorsakademien Utveckling mässan/konferensen "SETT". Pressmeddelande nedan....

SETT - Skandinaviens största mässa om modernt lärande i skolan
2011-10-24 20:15

Skandinavien får nu en alldeles egen mässa inom området det innovativa och moderna lärandet. Detta i en tid då tillgången till Internet håller på att i grunden förändra skolans och lärares förutsättningar och där skolans personal behöver mötas för att utbyta idéer och tankar kring framtid och lärande. Men också för att diskutera hur digitala verktyg av olika slag kan bidra till förbättrat lärande och ökade resultat. Bakom mässan står Kistamässan, Stockholm Stads Utbildningsförvaltning och Rektorsakademien Utveckling.

Anledningen till att mässan startas är att de skandinaviska länderna just nu ligger längst fram i världen när det gäller utveckling av det moderna lärandet, och genom att öppna upp för ökat samarbete mellan Sverige, Norge, Finland och Danmark kan man ytterligare stärka sina positioner globalt. SETT står för”Scandinavian Educational Technology Transformation”. Och det är det SETT syftar till, att visa upp och sprida goda exempel på hur man kan förbättra och att utveckla lärandet hos eleverna.

– SETT är en mötesplats där besökaren hittar det mest intressanta inom det skandinaviska och internationella skolområdet. Och det blir naturligtvis en värdefull liten guldgruva för Skandinaviens alla lärare och skolledare, säger Fredrik Svensson Rektorsakademien Utveckling.

Konferensdelen innehåller två huvudspår. Ett för lärare och andra former av pedagoger och ett för ledningspersonal som exempelvis rektorer, strategisk förvaltningspersonal och skolpolitiker.

Konferensinnehållet arbetas fram av en noggrant sammansatt referensgrupp bestående av nytänkande lärare, omvärldsbevakare, skolledare och utvecklare från branschen. Allt för att kunna hitta de mest intressanta talarna, workshopledarna, debattörerna och huvudämnena för konferensen. Det kommer att erbjudas allt ifrån internationell toppklass på huvudtalare till lokala skolexempel.

Priser kommer även att delas ut till de mest innovativa och intressanta skolorna i Skandinavien.

I utställardelen kommer SETTs besökare erbjudas spännande, intressanta och nytänkande leverantörer som visar upp sina senaste produkter och tjänster kopplade till digitalt lärande. Som exempel kan nämnas moderna lärmiljöer (klassrum), inredningslösningar, internettjänster, utbildningsmaterial, datorer, läsplattor, pekskärmar, programvaror och utbildningar.

Projektledare för utställardelen är Gital Al-ebeyawi från Kistamässan och ansvarig för konferensdelen är Fredrik Svensson från Rektorsakademien Utveckling. SETT kommer att arrangeras 25-26 april 2012 på Kistamässan, strax norr om Stockholm.


För mer information om konferensen:
Fredrik Svensson Rektorsakademien Utveckling fredrik@rektorsakademien.se, 073-340 41 10

För mer information om utställardelen och Kistamässan:
Gital Al-ebeyawi, projektledare Kistamässan, gital@kistamassan.com, 076-631 13 93

1 comment:

Malin Sundberg said...

Hej! Här kommer ett tips på en rolig miljötävling för barn!

Pantresan ska precis dra igång, en tävling som arrangeras av Returpack med syftet att lära barn mer om återvinning och hållbar utveckling. Pantresan riktar sig till förskole- och lågstadieklasser och hittills har 30 000 elever deltagit! Tidigare års Pantresor har varit riktiga succéer och mängder av spännande tävlingsbidrag har kommit in från elever som lärt sig mer om pantning, återvinning och miljö. Förstapris i tävlingen är ett bidrag på upp till 20 000 kronor till en klassresa, men priser delas ut till över hundra klasser.

Mer information om Pantresan hittar ni på www.pantamera.nu. Där kan ni även spana in förra årets vinnarbidrag.

MVH
Malin Sundberg, Returpack