Monday, August 24, 2009

Malin Siwe på DN har inte läst på !

Jag läste ett förvånande inkompetent inlägg från en av landets ledarskribenter häromdagen. Ibland vet man faktiskt inte vad man ska tycka om vår värld. Att den är besynnerlig det visste jag redan men att den var så här bizarr det hade jag faktiskt ingen aning om.

Denna ledare måste väl ändå vara skriven på morgonkulan innan kaffet tagit skruv, för så här oinsatt kan man väl ändå inte vara? Skribemnten tar upp ett politiskt partis idé om behovet av att skapa en nationell IT-strategi för skolan (IKT i lärandet), eftersom vi vet att intresset för lärande ökar om skolan använder tex internet, datorer etc i lärprocesserna. Snacka om att uttala sig om saker man inte har en aning om som ledarskribent:

"Men snälla rara, en skoluppgift är en skoluppgift. Eleverna tycker inte den är ett enda dugg roligare för att den utförs med dator i stället för med penna, block och bok. Risken med att fokusera på inlärning genom IT är att innehållet försvinner, att lärare och elever fastnar i tekniken", skriver ledarskribent Malin Siwe
Dagens Nyheter 21/8 2009

3 comments:

Johnsson said...

Du hann före. Hon väckte åtminstone skriv- och debattlusten!

Patrik Eide said...

Viktigt att alla vi positiva skapar oss en plats i media. Positiva rektorer, lärare och andra kan tillsammans skapa ett tryck inför valet som ger effekt.

Sune Nordström said...

Jim Knight, skolminister UK sa redan på BETT05 att skolan måste kunna möta varje enskild elev där den befinner sig. Utmaningen för skolan är att personalisera lärandet för att tillvarataga varje elevs kompetens för UK framtid som kunskapsnation. Medlet var att leverera digitala lärobjekt och plattformar så att varje elev kunde få det den behövde. Det har dom idag. Ändå har inte skolan förändrats så mycket, se min blogg om årets BETT, där Claire Johnson pekar på att det är också skolans kultur i mötet med eleverna som måste ändras.
"Skoluppgift" - hej och då då har man inte placerat skolan som en framtidsaktör utan bara som barnpassare...